Skosnöre som skosnöre  

Skosnören är inte bara skosnören.  Under senare år har utvecklingen gått framåt och det har kommit nya typer av skosnören som är mer elastiska. Är du intresserad av att optimera din tid i vardagen kan det vara en liten hjälp att använda dessa istället för ”vanliga” skosnören.

 

Vilka är fördelarna med elastiska skosnören?

 

– Denna typ av skosnören är jättepraktiska om du har småbarn. Vem har inte stått kl 7:45 en måndagsmorgon med ett trött barn och kämpat med att få på skorna? Man kan till exempel använda sig av så kallade spiralskosnören. Eftersom de är elastiska är det bara att stoppa ner barnets fot och man är klar att komma iväg. Såklart vill man ju lära sitt barn att kunna knyta sina skosnören själv men detta kan vara en praktisk hjälp medans barnen fortfarande är små. Dessutom är det en stor hjälp för pedagogerna i förskolan.

-Urvalet blir helt plötsligt mycket större när man ska köpa barnskor. Du kan bara byta ut de vanliga skosnörena med elastiska och din 3-åring blir snabbt färdig. Nu behöver du inte längre hålla dig till skor med kardborreband. De elastiska skosnörena till barn finns i olika varianter, dels de ”krulliga” skosnörena men också dem med ett spänne längst ut på skobandet. Det bästa är att prova sig fram till vilken modell som passar bäst till ditt barn.

-Du sparar ryggen. Använder du skohorn är det bara att stoppa in foten i skon och gå utanför dörren. Snabbt och smidigt.

-Man kan inte se att det är elastiska skosnören. De elastiska skosnörena är tillverkade på ett sätt som gör att de liknar ”vanliga” skosnören. Det går alltså bra att använda dem både till ”kontorsskor” och sneakers.

-Om du tillhör den lite äldre generationen minimerar du risken att ramla eftersom de elastiska skosnörena inte ”går upp” och du därför inte riskerar att trampa på dem.

Varför göra livet mer komplicerat än nödvändigt?