Skosnöre som skosnöre  

Skosnören är inte bara skosnören.  Under senare år har utvecklingen gått framåt och det har kommit nya typer av skosnören som är mer elastiska. Är du intresserad av att optimera din tid i vardagen kan det vara en liten hjälp att använda dessa istället för ”vanliga” skosnören.

 

Vilka är fördelarna med elastiska skosnören?

 

– Denna typ av skosnören är jättepraktiska om du har småbarn. Vem har inte stått kl 7:45 en måndagsmorgon med ett trött barn och kämpat med att få på skorna? Man kan till exempel använda sig av så kallade spiralskosnören. Eftersom de är elastiska är det bara att stoppa ner barnets fot och man är klar att komma iväg. Såklart vill man ju lära sitt barn att kunna knyta sina skosnören själv men detta kan vara en praktisk hjälp medans barnen fortfarande är små. Dessutom är det en stor hjälp för pedagogerna i förskolan.

-Urvalet blir helt plötsligt mycket större när man ska köpa barnskor. Du kan bara byta ut de vanliga skosnörena med elastiska och din 3-åring blir snabbt färdig. Nu behöver du inte längre hålla dig till skor med kardborreband. De elastiska skosnörena till barn finns i olika varianter, dels de ”krulliga” skosnörena men också dem med ett spänne längst ut på skobandet. Det bästa är att prova sig fram till vilken modell som passar bäst till ditt barn.

-Du sparar ryggen. Använder du skohorn är det bara att stoppa in foten i skon och gå utanför dörren. Snabbt och smidigt.

-Man kan inte se att det är elastiska skosnören. De elastiska skosnörena är tillverkade på ett sätt som gör att de liknar ”vanliga” skosnören. Det går alltså bra att använda dem både till ”kontorsskor” och sneakers.

-Om du tillhör den lite äldre generationen minimerar du risken att ramla eftersom de elastiska skosnörena inte ”går upp” och du därför inte riskerar att trampa på dem.

Varför göra livet mer komplicerat än nödvändigt?

Har du barnkläder som bara ligger?

Har du mycket barnkläder som bara ligger efter att barnen växt ur dem? Det är fortfarande både snygga och moderiktiga, de kanske bara är använda en eller två gånger innan barnen sköt i vädret? Det här är ett vanligt fenomen, men vad kanske inte alla tänker på är att här ligger en liten inkomstkälla gömd.

Gör förarbetet

Tvätta och stryk dem, och ta några snygga bilder på dem. Här kan det vara på sin plats att tänka till lite extra. Ta några snygga bilder, med bra ljus. Gärna med några extra detaljer, som en blomvas, eller en nalle som kan synas i bakgrunden. Dessa bilder är dina annonsbilder och de ska fånga uppmärksamheten hos potentiella köpare som scrollar på bland alla annonser.

Behöver du tipps på bra bilden kan du ta och söka på haschtag barnkläder på Instagram. Det finns flera riktigt inspirerande sidor att titta på här. Låt dig inte slås ut, om inte du kan åstadkomma det samma. Det behövs inte så mycket, för att dian bilder ska stå ut från mängden. Använd dessa Instagramposts som inspiration, så kommer du långt.

Dags att sälja

Blocket är en av flera sidor där du kan sälja dina barnkläder. Det finns andra, men detta är den som de flesta känner till och den sidan man går in på, när man letar efter något man behöver. Du skapar en säljprofil och lägger upp dina bilder med en bra text. Storlek, pris, frakt – och kontakupplysningar. Sedan är det bara att vänta.

Att skicka paket kan ha sina sidor. Det är inte alltid lätt att hitta bud som är både pålitliga, snabba och prismässigt överkomliga. Förtvivla inte, det går att få ordning på. Och när det väl fungerar kan du ha din egen extrainkomst, på urvuxna barnkläder. Ett litet bidrag till vardagsekonomin som alltid är välkommet i barnfamiljer.